Mehed on alžeeria päritolu ja Prantsuse võimude andmetel on neil sidemeid al-Qaida Põhja-Aafrika haru liikmetega, vahendab YLE Uutiset välisagentuure.

Süüdistuse kohaselt pidasid tuumafüüsik ja tema vend terroristidega ühendust interneti abil ning suhtluse käigus väljendasid nad ka valmisolekut korraldada terrorirünnakuid.

CERN teatas, et nimetatud isik ei olnud otseselt CERNi palgal, vaid töötas seal kui ühe lepingulise instituudi töötaja. “Mehel ei olnud oma töös ligipääsu millelegi, mida võiks kasutada terroristlikel eesmärkidel,” kinnitati uurimiskeskuse pressiteates.

Ajalehe Le Figaro väitel on Prantsuse kodanikest alžeerlastel vanust vastavalt 32 ja 25 aastat ning terroristidega suheldes tegid nad mitmeid ettepanekuid, kuidas ja kus Prantsusmaal terrorirünnakuid läbi viia.

AFP teatel jõuti meeste jälile seoses uurimisega, mis käsitles võitlejate värbamist al-Qaida poolt.

Euroopa tuumauuringute keskus töötab maailma suurima osakeste kiirendi LHC kallal, mille kohta on mitmed skeptikud arvanud, et selle kasutamine võib kaasa tuua “mustade aukude” moodustumise ja isegi planeet Maa hävingu.