Vanglast põgenemine leidis aset 2002. aastal USA-s New Mexico osariigis Socorro maakonnas, vahendab Eesti Päevaleht kohalikku ajalehte El Defensor Chieftain.

Socorro 36-aastane elanik Richard Pino oli mõistetud ligi aastaks vangi narkojoobes autojuhtimise ja väiksemate õigusrikkumiste eest, vabaks oli ta saanud katseajaga.

Katseaja reeglite rikkumise eest määrati mehele uus vangistus, mille ajal oli tal lubatud lühikeseks ajaks trellide tagant lahkuda. Augustis käiski ta mõneks tunniks vanglast väljas ja naasis trellide taha, saades kuskilt vangla tagumise väljapääsu võtmed.

Sel moel pääses ta välja, kus teda ilmselt ootas Carmen Kass, kes sõidutas Pino lähedal asuvasse Lemitari linna. Korravalvurid vahistasid mehe mõni tund hiljem. 42-aastane Kass on väitnud, et Pino tuli ise tema juurde, kuid ei eitanud mehe pakku sõidutamist.

Läinud nädalal esitas Kass taotluse protsessieelseks kokkuleppeks. Kui kohtunik selle kinnitab, pääseb Kass kurjategija varjamise süüdistusest.

Sellegipoolest ähvardab Kassi kuni 18-kuuline vangistus ja 5000 dollarit trahvi. Praegu on Kass 100 000-dollarise kautsjoni vastu vahi alt vabastatud, kuid ei tohi kodunt lahkuda.