Prantsuse Rivieras kuurortlinna Cannes'i Carltoni hotelli tunginud relvastatud mees varastas juveele umbes 103 miljoni euro väärtuses, teatas prokuratuur esmaspäeval AFP vahendusel.

Vargus on enam-vähem sama suur kui maailma seni suurim juveelivargus, mis toimus Belgias 2003. aastal ja kus kurjategijate saagiks langes samuti umbes saja miljoni euro eest väärtesemeid.

Tegemist on ka Prantsusmaa suurima juveelivargusega, mis lööb üle 2008. aasta intsidendi, kui kolm meest varastasid Pariisis näituselt peaaegu kõik esemed hinnangulise väärtusega 85 miljonit eurot.

Üksik relvastatud mees, kes kandis nokamütsi ja kelle nägu varjas rätik, sisenes segamatult Cannes'i peamisel promenaadil asuvasse hotelli, kui turvamehed olid parajasti ringkäigul, teatas prokuratuur.

„See kõik toimus väga kiiresti ja ilma vägivallata,“ teatas prokuratuur ja lisas, et poolautomaatse püstoliga relvastatud varas põgenes kohvriga, milles olid ehted ja teemantidega kaunistatud kellad.

Politsei teatas, et neid ei oldud hoiatatud, et hotellis toimub juveelinäitus, mis ei ole küll seadusega ette nähtud nõue, kuid selliste luksushotellide nagu Carlton puhul standardprotseduur.

Vargus on tekitanud pahameelt hotelli töötajate ja ametiühingute seas, kes on hukka mõistnud Carltoni lõdvad turvameetmed.

Näitus oli üleval hotelli tiivas, kust pääseb otse tänavale. Prokuratuuri teatel sisenes varas näituseruumi klaasukse kaudu, mis avaneb terrassile Croisette'i bulvari ääres.

Avalikkusele reklaamiti juveelinäitust suurte roosade lilledega reklaamplakatitega hotelli fassaadi küljes.