"Muidugi antakse selles osas hinnanguid. Loomulikult ma kahetsen seda ja tunnen sügavat kahetsust furoori pärast, mida see tekitanud on," ütles Cameron erakorralises avalduses parlamendile, vahendab BNS.

"Tagantjärele targana ja arvestades kõike, mis on toimunud, ei oleks ma talle seda töökohta pakkunud ja ma usun, et ta ei oleks seda vastu võtnud."

"Aga otsuseid ei langetata tagantjärele, vaid olevikus. Inimene elab ja õpib ja uskuge mind - ma olen õppinud."

Cameronile on Coulsoni palkamise pärast erakordselt tugevat survet avaldatud. Coulson asus Cameroni meediajuhiks 2007. aastal vahetult pärast seda, kui ta oli ajalehest lahkunud, sest tabloidi häkkimisjuhtumite eest mõisteti kaks inimest vangi. Coulson astus Cameroni meediajuhi kohalt tagasi jaanuaris.

Coulson alati eitanud, et on seadusi rikkunud, kuid ta võeti seoses häkkimisskandaaliga ja politseile pistise andmise kahtlusega vahi alla.

Kuid peaminister keeldub Coulsoni palkamise pärast avalikult vabandamst.

Ta kordas oma varasemat avaldust, et kui tuleb välja, et Coulson valetas talle, kui ütles, et ei teadnud häkkimisest midagi, ja on politseile valetanud, tuleb tema suhtes algatada kriminaaljuurdlus.

"Mul on vanamoodne arusaam, et inimene on süütu, kuni tema süü on tõestatud, aga kui tuleb välja, et mulle valetati, siis on see õige hetk sügavaks vabanduseks," lisas ta.