Lõuna-Californias möllavate 15 tulekahjuga võitlevatele tuletõrjujatele saabusid eile appi nii osariigi- kui föderaalvalitsuse ressursid, abiväed Mehhikost ning isegi kinnipeetavad California vanglatest. Paljaks on põlenud üle 160 000 hektari maad ning kodust pidanud põgenema sadu tuhandeid inimesi, kirjutab CNN.

Tulekahjudes on saanud surma üks ja vigastada üle 50 inimese. San Diego tuletõrjepataljoni ülem Bruce Cartelli kirjeldas olukorda „täieliku hävinguna”, milles on kaotatud sadu kodusid ning kannatada saanud „mitmed sajad”.

Meteoroloogid ennustavad, et Santa Ana tuuled, mis on tulekahjusid lõkkele puhunud, võivad täna vaibuda ning tulekahjudest ümber piiratud tuletõrjujatele mõningast lootust anda.

Ainuüksi San Diego maakonnast, kus lõõmavad ühed kõige hullemad tulekahjud, on evakueeritud peaaegu 350 000 kodu. USA rahvaloenduse büroo 2000. aasta andmete põhjal tähendab see ümberarvestatuna pea 950 000 inimest.

Osariiki, mille seitsmes maakonnas on välja kuulutatud erakorraline olukord, külastab homme president George Bush.

Los Angelesest põhja poole jäävas Malibus ähvardavad aga tulekahjud mitmete kuulususte elupaiku. Nii on tuli lähenenud näitleja Sean Penni, modell Cindy Crawfordi ja režissöör David Cameroni villadele. Nende seas, kes on pidanud evakueeruma, on näitleja ja režissöör Mel Gibson ning laulja ja näitleja Barbara Streisand.

Potentsiaalne oht ähvardab Stingi, Jennifer Anistoni, Pierce Brosnani, Robert Redfordi, Richard Gere’i, Martin Sheeni ja Whoopi Goldbergi valdusi.