"Me oleme kujuteldamatus valus," seisis poisi isa, Peter Rodgeri eilses avalduses.

Massimõrvari vanaema Lois Rodger ütles, et poiss oli kogu aeg väga rahutu, sama kinnitas ka Prantsusmaal elav Ellioti tädi, Jenni Rodger, kes ütles, et poiss oli rahutu juba väiksena. "Me olime tema pärast väga mures, juba lapsena oli ta väga, väga rahutu," rääkis ta.

"Ta oli alati üksik ja väga sünge ja pidevalt depressioonis. Ta ei naernud kunagi. Ma ei kuulnud kunagi, et tal oleks olnud mõni sõber."

Tunnistajate sõnul nägid nad, kuidas kihutava musta BMW aknast tulistati Isla Vista ülikoolilinnakus liikuvaid inimesi. Surma sai koos tulistajaga vähemalt seitse inimest, samuti sai seitse inimest ka vigastada, mitu neist üliraskelt.

Kuulihaavaga Rodger leiti hiljem autost surnuna, tema kõrval lebas tulirelv.

Vahetult peale tulistamist hakkas sotsiaalmeedias levima video peakirjaga "Elliot Rodger`i kättemaks", mis postitati sinna päev enne veretööd Santa Barbaras. Seal kurdab noormees üksinduse, eemaletõugatuse ja täitmatute ihade üle ja süüdistab naisi, et need viskuvad "harimata jõhkardite" kaela, kuid tõukavad teda, "tõelist, ilusat härrasmeest", endast kogu aeg eemale.