71-aastasel mehel, kes suri Sacramento haiglas, olid ka muud tervisehädad ja ta oli viibinud ristluslaeval, vahendab BBC News.

Valge Maja laiendas eile üle riigi koroonaviiruse proovide võtmist. Patsiente on nüüd vähemalt 150 kokku 16 osariigis.

Üle maailma on kinnitatud nakatumisjuhtumeid üle 92 000, millest üle 80 000 Hiinas. Üle 3000 inimese on surnud, suur enamik Hiinas.

USA 11 surmajuhtumist kümme on aset leidnud Washingtoni osariigis, aga haiguspuhang on ka Texases ja Nebraskas. Nädalavahetusel kuulutasid koroonaviiruse tõttu eriolukorra välja Washingtoni ja Florida osariigid.

Surnud California mees puutus viirusega kokku ilmselt eelmisel kuul ristluslaeval Princess Cruise, mis väljus San Franciscost ja külastas Mehhikot.

Laevale on antud korraldus naasta San Franciscosse.

USA asepresident Mike Pence, kes juhib riigi koroonaviiruse töögruppi, ütles eile, et igalt ameeriklaselt võidakse võtta koroonaviiruse proov, kui arst selleks korralduse annab.

Mõned tervishoiuametnikud on süüdistanud president Donald Trumpi administratsiooni liiga aeglases reageerimises haiguspuhangule.

Pence ütles, et USA Nakkushaiguste Kontrolli ja Ennetamise Keskused (CDC) tühistavad praegused piirangud proovide võtmisele ja koostavad uued juhised nende kontrollimiseks, kes kardavad, et on nakatunud.

Laboratooriumid kinnitavad samas, et nende võime proove analüüsida on piiratud. On ka maksumuse küsimus. Teatatakse, et tervisekindlustust mitteomavad ameeriklased peaksid proovi eest maksma kuni tuhat dollarit.

USA kongressi esindajatekoda kiitis eile heaks 8,3 miljardi dollari eraldamise koroonaviirusega võitlemiseks.