Terre’Blanche’i asutatud äärmusparempoolse afrikaani vastupanuliikumise AWB esindaja André Visagie teatas, et nelja nädala pärast tulevad liikumise esindajad kokku, et juhi mõrva arutada ja välja töötada vastulöök. „Nad ründasid teda nii, et Eugène Terre’Blanche’i nägu oli raske ära tunda,” ütles Visagie The Timesi vahendusel.

„Me maksame tema surma eest kätte. Terre’Blanche’i surm on Lõuna-Aafrika musta kogukonna sõjakuulutus valgele kogukonnale,” lisas AWB esindaja.

Visagie lisas, et AWB kutsub meeskondi üles jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalturniirile mitte tulema. „Me hoiatame neid riike — te saadate oma jalgpallimeeskonnad mõrvamaale,” ütles Visagie. „Ärge tehke seda, kui te ei suuda neid piisavalt hästi kaitsta.”

Terre’Blanche’i farmi väravate ees pidasid pühapäeval valvet khakivormides AWB liikmed, keda omakorda valvas politsei. Väravale jäeti lilli ja mänguasju.

Lähedal asuvast Ventersdorpist on tulnud teateid rassidevaheliste pingete kohta. 20-aastane bensiinijaama töötaja Kgomotso Kgamanyane ütles: „Veidi aega tagasi tuli sisse klient, valge mees, ja käskis meil põrgusse minna.”