Bush maabus Bagdadist lääne poole jäävasse al-Hasadi lennuväebaasi. Teda saadavad välisminister Gondoleezza Rice, riikliku julgeoleku nõunik ja mitmed teised kõrged riigiametnikud, kirjutavad BBC, Reuters ja AFP.

Bushi visiit langeb kokku briti vägede lahkumisega nende Basra baasist. Washingtoni ja Suurbritannia vahel on viimasel ajal kasvanud pinged Iraagi poliitika osas.

Arvatavasti kasutab Bush oma visiiti selleks, et leida toetust väiteile, et USA vägede Iraagis viibimine aitab riiki stabiliseerida. USA vägede juht Iraagis ning USA Iraagi saadik peavad sel kuul esitama Kongressile Iraaki puudutava raporti. Korrespondentide sõnul on järgmised kaks nädalat USA Iraagi poliitika jaoks kriitilised ning selleteemaline debatt Washingtonis on intensiivistumas.

BBC-i korrspondendi sõnul on tähelepanuväärne presidendi otsus maanduda Anbari provintsis, kuna seda peetakse sunniitidest mässulise keskuseks ning USA vägede jaoks üheks ohtlikumaks piirkonnaks.

Pentagoni esindaja Geof Morell ütles, et Bush, Rice ja Gates kohtuvad Iraagi väekontigendi juhtide, Iraagi peaministri ja Anbari piirkonna hõimuliidritega. Morrelli sõnul võib seda pidada nn “sõjanõukogu” kohtumiseks. “See on viimane suur kogunemine presidendi nõunike ja Iraagi juhtide vahel, enne kui president teeb otsuse edasise kohta.”