Suurbritannia kodanik Maurice Kirk üritas sooritada Teisest maailmasõja aegsel lennukil ümbermaailmareisi, kuid oli sunnitud tegema paar kuud tagasi Kariibi merel hädamaandumise ning mehe päästis USA rannakaitse, kirjutab tänane The Times.

Eelmisel laupäeval maandus britt Kirk oma isiklikul lennukil George W. Bushile kuuluva rantšo lähedal ning suundus selle väravate poole, et anda presidendile isiklikult üle tänukiri.

Tänuliku maailmaränduri pidasid kinni rantšo juures valves olnud politseinikud, kellele tundus, et pensioniealine britt on alkoholijoobes. Kirki naine seletas, et kuna mehel on artriit, ei suutnud ta sirgelt mööda joont käia. Hilisemad testid näitasid, et mees oli täiesti kaine.

Briti piloot viidi ühte lähedal asuvasse haiglasse. Pärast psühhiaatrilist ekspertiisi peab mees veel läbima vestlused Luure Keskagentuuri (CIA) ja Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) ametnikega.

Maurice Kirki naine kirjutas mehe saidil olevas blogis, et mees on aastate jooksul oma reisidel külastanud paljusid tuntuid inimesi nagu Everesti (Džomolungma) vallutajat Edmund Hillaryt ja endist Austraalia peaministrit John Howardit, kuid sellist jama pole küll varem juhtunud.