Näotu teoga kuulsaks saanud Egiptuse telekanali al-Bagdadia ajakirjaniku Muntadhar al-Zeidi vend Durham ütles infoagentuurile AFP, et Muntadharil on lisaks murtud käele ja ribidel ka nägu viga saanud.

Viga saanud „kangelasajakirjaniku“ vend ei osanud öelda, kas Muntadhar sai vigastada kinnipidamise ajal või on tegemist jõhkrutsemistega, mis said talle osaks juba vahistatuna.

Durham al-Zeidi rääkis ajakirjanikele veel, et Muntadhari hoitakse kinni Bagdadi üliturvatud nn rohelises tsoonis, kus asub suurem osa valitsusasutusi ja Ameerika Ühendriikide saatkond.

„Kingaintsident“ toimus 14. detsembril kui president Bushi pressikonverentsi algul kui teleajakirjanik Muntadhar al-Zeidi tõusis äkitselt püsti, võttis kingad jalast ja viskas need üksteise järel Bushi pihta karjudes samal ajal: „See on sulle lahkumissuudluseks, koer!“

USA presidendil õnnestus kõrvale põigata ja mõlemad kingad lendasid ta peast napilt mööda. Kohe intsidendi järel viskusid ajakirjanikule kaela turvamehed, kes väänasid al-Zeidi käed selja taha ja viisid ta minema.

Varem teatati, et ajakirjanikku võib oodata kuni kaheaastane vabadusekaotus, kuid Iraagi peaministri Nuri al-Maliki pressisesindaja ütles RIA Novostile, et mees võidaks kinni panna kuni seitsmeks ja pooleks aastaks.

Ajakirjanikust sai kohe Araabiamaailma kangelane. Iraagis toimusid tema toetuseks mitmed demonstratsioonid. Üks Liibüa heategevusorganisatsioon aga, mida juhib riigipea Muammar Gaddafi tütar, annetab talle vapruse eest medali.