Bush tõi Briti peaministri Tony Blairiga kohtudes võimaliku eeskujuna esile Põhja-Iiri rahuprotsessi ning lubas kulutada Lähis-Ida rahuprotsessile samavõrd energiat kui Blair Põhja-Iiri konflikti lahendamisel.

“Saddami režiimi lõpuga kaob Lähis-Ida vägivalla ja ebastabiilsuse allikas,” kuulutas Bush Belfasti lähedal Hillsborough’ lossis toimunud kohtumise järel.

Blairi taganttorkimisel lubas Bush avalikustada Lähis-Ida rahuplaani, mis näeb ette 2005. aastaks iseseisva Palestiina riigi loomist, niipea kui palestiinlased on ametisse nimetanud uue valitsuse.

Ta kinnitas, et on rahul Mahmoud Abbasi Palestiina peaministriks valimisega. “Olen rahul Palestiina omavalitsuse uue juhiga. Ma ootan pikisilmi, et ta paneks lõpuks kokku valitsuse, nii et me saaks avaldada rahukava,” ütles Bush

Iisraeli ajaleht Haaretz teatas teisipäeval, et Palestiina Omavalitsuse esimees Yasser Arafat püüab takistada Abbasi moodustamast reformimeelset valitsust ning peaministriks valitu mõtleb neljapäeval kabineti esitlemise asemel hoopis üritusest loobumisele.

Arafatile lähedal seisev Palestiina minister lükkas Iisraeli väited tagasi ja ütles, et Abbas peab erinevate palestiina rühmitustega valitsuse moodustamise konsultatsioone.