“See ei saa olema mingi poolikute meetmete kampaania,” hoiatas Bush Iraagi valitsust pärast seda, kui Ühendriikide ja Briti väed alustasid “vapustuse ja hirmu” kampaaniaks nimetatud massiivseid raketi- ja pommirünnakuid.

Samas hoiatas USA president sõjategevuse näilise edukuse ja tõsise vastupanu puudumise tõttu liiga enesekindlaks muutumast.

“Sõjategevus karmil maastikul ja suures riigis võib kesta kauem ja olla raskem, kui paljud on ennustanud,” rääkis Bush oma iganädalases raadiokõnes, samal ajal kui ta Camp Davidis esimest sõjanädalalõppu veedab.

Valgest Majast 100 km kaugusel asuvas residentsis kohtus Bush oma välispoliitiliste ja sõjaliste nõuandjatega, kelle seas olid riiklik julgeolekunõunik Condoleezza Rice, kaitseminister Donald Rumsfeld, CIA direktor George Tenet ja välisminister Colin Powell.

Merejalaväelaste juhitud keskus Marylandis on varustatud kõrgtehnoloogiliste sidevahenditega ja võimaldab presidendil jälgida sõja ja muude rahvusvaheliste sündmuste kulgu.

“Tahan, et ameeriklased ja kogu maailm teaksid, et koalitsiooniväed teevad kõik võimaliku, et süütuid tsiviilisikuid säästa,” ütles Bush raadiokõnes, mis salvestati enne tema lahkumist Valgest Majast.

USA väed tegutsevad Iraagis “Ameerika relvajõudude parimate traditsioonide vaimus”, ütles Bush. Nende ülesanne on selge: “desarmeerida Iraak massihävitusrelvadest, lõpetada Saddam Husseini toetus terrorismile ja vabastada Iraagi rahvas”, jätkas ta.

USA läks sõtta “vastumeelselt”, ütles USA president.

“Nüüd, kus konflikt on käes, on ainus viis selle lühendamiseks otsustava jõu kasutamine.”