“Ma ei tulnud teile lihtsalt silma vaatama. Ma tulin teile ütlema, et kui USA annab oma sõna, siis ta peab oma sõna,” ütles Bush peaminister Malikile, teatab The Telegraph.

Bushi viis tundi kestnud visiit toimus pärast kavalat pettemanöövrit, mis üllatas isegi Ühendriikide valitsuse liikmeid, kes ootasid teda pärast kahe päevast nõupidamist Camp Davidi residentsis tagasi Washingtoni.

Bush kurtis Camp Davidis oma nõunikele, et tunneb end väsinuna ning soovib varem magama heita. Bush on tuntud selle poolest, et läheb varakult magama, seega ei tekitanud teade kelleski üllatust. Tegelikult läks ta aga helikopterile, mis viis ta õhujõudude baasi, kust ta edasi Iraaki lendas.

Bush oli varem Iraaki külastanud ainult korra. 2003. aasta sügise tänupüha ajal sõi ta Bagdadi lähistel asuvas USA sõjaväebaasis USA sõduritega kalkunit.

Pärast Bagdadi lennuväljal maandumist transporditi ta helikopteriga Rohelisse Tsooni, kus ühes endises Saddam Husseini palees asub USA saatkond.

Bushiga oli kaasas grupp ajakirjanikke, kellelt konfiskeeriti kõik telefonid, et uudis ei lekiks meediasse varem, kui Iraagi võimudele on kõrge külalise saabumisest teada antud.

Bushi visiidist teadsid ette ainult asepresident Dick Cheney, välisminister Condoleezza Rice ja kaitseminister Donald Rumsfeld.