Bush kritiseeris teravalt kongressi liikmeid, kes on teinud pensionireformist parteilise võitluse objekti ning rõhutas, et reformi õnnestumiseks on vaja parteide koostööd, teatab Fox News.

Bushi sõnul on pensionisüsteem liikumas pankroti poole, kuna rahvasaadikud on andnud lubadusi, mida pole võimalik pidada.

Bushi sõnul peaks süsteemi ümber tegema selliselt, et suurte sissetulekutega inimeste pensionid kasvaksid aeglasemalt, kui madalapalgalistel. Ühtlasi kordas ta taas üle oma soovi, et noortel inimestel peaks olema võimalus maksta oma sotsiaalmaks isiklikule pensioniarvele.

Tegemist oli neljanda pressikonverentsiga, mis Bush oma ametisoleku ajal andnud on.

Bush puudutas oma esinemises ka kõrget energiahinda, juhtides tähelepanu sellele, et USA energiatarbimine kasvab oluliselt kiiremini kui riigi energiatootmine, mis teeb USA sõltuvaks välistootjatest.

Lühiajaliselt aitab probleemi lahendada naftariikide suurenev tootmine. Pikemas perspektiivis peavad ameeriklased Bushi arvates aga hakkama kasutama säästlikumaid tehnoloogiaid ning otsima loodussõbralike võimalusi olemasolevate energiaressursside kasutamiseks. Muu hulgas nimetas Bush selliseid lahendusi nagu biodiisel ja vesinikkütus. Bushi sõnul aitab ka see, kui kiiresti areneva majandusega Hiinal ja Indial aidatakse kasutusele võtta uusi, energiasäästlikke tehnoloogiaid.

Kolmapäeval ütles Bush, et USA peab nafta asemel hakkama rohkem kasutama tuumaenergiat ning ehitama uusi tuumajaamu.