“Üleminek omavalitsusele on keeruline protsess, sest aastakümneid väldanud rõhumise ja hirmu järel võtab usalduse ja lootuse saavutamine aega,” sõnas Bush iganädalases raadiopöördumises.

“Me teeme siiski pidevalt edusamme ja peame kinni lubadusest anda Iraagi valitsemine Iraagi rahvale üle niipea kui võimalik,” kinnitas ta.

Bush püüdis hajutada ka kongressi muret Iraagi tarvis küsitud 87 miljardi dollari pärast. “Meie koalitsioon aitab Iraagil välja õpetada ja varustada uut armeed, et iraaklased saaksid võimalikult peatselt üle võtta piirivalve ja teised julgeolekuülesanded.”

Demokraadid ründasid laupäeval Bushi väitega, et liiga palju Iraagi ülesehitamiseks mõeldud ressursse eraldatakse koduste vajaduste arvelt.

“Ajal, mil raha on vähe, peame nõudma, et president Bush asetaks meie oma kodumaa vajadused esikohale,” ütles Missouri kuberner Bib Holden demokraatide raadiopöördumises.

Iraagi okupatsiooni ja ülesehitamise kulude vähendamiseks on püüab USA administratsioon mõjutada ÜRO Julgeolekunõukogu liikmeid võtma vastu resolutsiooni, mis meelitaks Iraaki ka teiste riikide sõdureid ja raha.