Bush pöördus New Yorgi osariigis West Pointi sõjaväeakadeemia kadettide poole, kaitstes innukalt oma tegevust ülemjuhatajana. Bush väitis, et sõjad Afganistanis ja Iraagis olid osa kooskõlastatud strateegiast, millega hoiti terrorirühmitused ja paariariigid pärast 2001. aasta 11. septembri rünnakuid pideva surve all, vahendab Washington Post.

Bush kinnitas, et armee on tugevam, liikuvam ja parema ettevalmistusega kui kaheksa aastat tagasi.

Bush tunnistas, et Iraagi konflikt on olnud pikem ja raskem kui arvati, aga leidis, et tema otsus suurendada vägede hulka 2007. aasta alguses pani aluse Ameerika vägede vähendamiseks nüüd, kui võitlus Iraagis läheneb edukale lõpule.

Bush, kes viimastes intervjuudes on väljendanud kahetsust valede luureandmete üle, mis viisid sõjani Iraagis, teisipäeval seda ei maininud. Selle asemel iseloomustas ta USA juhitud invasiooni vajaliku aktina ohtliku diktaatori Saddam Husseini võimult kõrvaldamiseks, sest Ameerika ei saanud endale lubada nii ohtliku ja vägivaldse ajalooga režiimi püsimajäämist Lähis-Ida südames.

Bush tunnistas ka, et al-Qaida kaks tähtsamat juhti Osama bin Laden ja Ayman al-Zawahiri on endiselt vabaduses, kuid kinnitas, et tema administratsioon on organisatsiooni tõsiselt nõrgestanud ja sundinud selle juhid end varjama.

Bushi sõnul on tulevate aastate tõsiseimaid väljakutseid partnerite aitamine kontrolli saavutamisel riigivõimu kontrolli alt väljas olevates piirkondades, sealhulgas Loode-Pakistanis.