Bushi sõnul ei oleks USA liitumine lepinguga kasu toonud, sest suured saastajad nagu Hiina ja India ei ole nagunii lepingu osalised, teatab CNN.

Bush kinnitas, et Kyoto lepingu kohustuslikud piirangud ei aitaks kliimamuutusi peatada, sest mitmed suured saastajad riigid nagu Hiina ei kavatse oma saastet vähenda.

Lisaks on tema sõnul vaja põhjalikumalt uurida, kas kliimamuutuse taga on ikka eelkõige inimtegevus.

USA on maailma suurim kasvuhoonegaaside tootja. Bush ütles, et USA valitsus otsib võimalusi mitmekesistada energia allikaid, et vähendada sõltuvust fossiilkütustest ja Lähis-Ida naftast.

„Me oleme Lähis-Ida konksu otsas, see on nii rahvusliku julgeoleku kui ka majandusliku julgeoleku probleem,” ütles ta.

Bush õigustas ka oma otsust rünnata Iraaki. „Ma arvasin, et me leiame massihävitusrelvi, terve maailm arvas nii. Mitte ainult minu valitsus või meie luure ei arvanud seda, ka president Clinton uskus sama asja andmete põhjal, mida me pidasime kindlaks luureinfoks,” ütles Bush.

Sellest hoolimata peab ta Iraaki tungimist õigeks. Selgitades Euroopa ja Ameerika erinevat suhtumist sõtta ütles ta: „Mõnedele inimestele Euroopas oli 11. september üks hetk, kurb moment. Mina näen aga sellest alates maailma teisiti. Ameeriklaste jaoks muutis see suhtumist maailma, sest meid rünnati.”