Sharon teatas reedel, et olevat möödunud nädalal Washingtonis Bushiga kohtudes öelnud talle, et ei pea end enam seotuks lubadusega Arafatile mitte viga teha.

“President ütles selgelt välja, et on vastu igasugustele katsetele Arafati elu kallale kippuda,” ütles Powell reede hilisõhtul usutluses telekanalile ABC.

“Ja president on kindlal veendumusel, et tal on peaminister Sharoni lubadus, et sellist katset ei tehta.”

Powell on seni kõrgeim USA administratsiooni ametnik, kes avalikult vastustab Sharoni otsust taganeda lubadusest Arafatti mitte tappa.

Ajakirjaniku küsimusele, millised oleks Arafati tapmise tagajärjed, vastas Powell: “Minu arvates oleks need tõsised ja seda usub ka president ja seetõttu ta väljendaski peaminister Sharonile oma seisukohta.”

Üks Bushi administratsiooni kõrge ametnik oli enne Powelli sõnavõttu öelnud, et USA rahvusliku julgeoleku nõunik Condoleezza Rice edastas Bushi seisukoha telefonitsi Sharoni administratsiooniülemale Dov Weisglassile.

Sharon rääkis reedel Iisraeli televisioonile, et olevat möödunud nädalal Washingtonis Bushiga kohtudes öelnud talle, et ei pea end enam seotud kolme aasta eest antud lubadusega Arafatile mitte viga teha.

“Ma ütlesin (Bushile) meie esimesel kohtumisel umbes kolme aasta eest, et täidan tema palve Arafatile mitte füüsilist häda teha,” rääkis Sharon Iisraeli televisioonile. “Aga nüüd ma olen sellest kohustusest vabanenud. Ma vabastasin end sellest Arafatiga seotud kohustusest.”

Iisraeli süüdistab Arafatti vägivalla õhutamises, kuid Sharon ei viidanud siiski, et Iisraelil oleks lähimal ajal kavas Palestiina liidri vastu mingeid samme astuda.

Iisrael on juba tapnud mitmed palestiina äärmusrühmituste juhid, viimati Hamasi juhid Ahmed Yassini ja Abdel-Aziz al-Rantissi. Sharon on öelnud, et kõik iisraellaste vastu rünnakuid kavandavad sissijuhid on surmale määratud.