Bush ja tema valitsuse liikmed on viimastel nädalatel alustanud jõulist kampaaniat veenmaks avalikkust oma Iraagi poliitika õigsuses ning taastamaks oma valusalt madalaid populaarsuspunkte, teatab CNN.

Bush teatas teisipäeval, et langetab oma otsused sõjaväejuhtide soovituste põhjal. „Kui nad ütlevad, et meil on vaja rohkem vägesid, siis võimaldame rohkem vägesid. Kui nad ütlevad, et meil on piisav kogus vägesid, siis sellele tasemele jääb,“ ütles Bush. „Kui nad ütlevad mulle, et iraaklased on valmis võtma rohkem ja rohkem vastutust ja me saame osad ameeriklased koju tuua, me teeme seda.“

Samas kinnitas ta, et ei lase juba hukkunud sõdureil „surra mõttetult“, kuna väed tõmmatakse välja enne stabiilse ja demokraatliku Iraagi kujunemist. „On tähtis, et Ameerika rahvas mõistab — esiteks: me ei kavatse loobuda ja joosta; teiseks, me kavatseme oma eesmärgid saavutada; ja kolmandaks: president kavatseb kuulata neid, kes viibivad koha peal ja kes suudavad parima hinnangu anda.“

Hetkel on USA-l Iraagis 159 000 meest, suvel oli see arv 138 000. Vägede arvukust on suurendatud eelolevate valimiste tõttu.

Iraagis valitakse 15. detsembris oktoobris rahvahääletusel vastu võetud põhiseaduse alusel uus nelja-aastane parlament, kes paneb paika valitsuse.

Pentagoni sõnul vähendatakse peale valimisi vägede hulka Iraagis taas.