Nagu fotodelt näha, viib operatsiooni läbi neli relvastatud politseinikku.

Mitme Prantsuse omavalitsuse randades on keelatud rannarõivad, mis viitavad kandja religioossele hoiakule. Seni on seda seostatud niinimetatud burkiiniga, mis on kogu keha ja pead kattev kombinesoonilaadne riideese. Teoreetiliselt peaks muude keha varjavate riideesemete, näiteks pükste või mantli kandmine olema endiselt lubatud.

Praktikas see nähtavasti alati nii ei ole. Teine teade burkiinikeelu agara rakendamise kohta tuli teisipäeval Cannes´ist, mille rannas jalutanud naine teatas, et teda trahviti pearätiku kandmise eest. Trahviprotokollis oli kirjas, et naine kandis riietust, mis „ei austa moraali ja ilmalikkust.“

34-aastane naise sõnul tuli ta lastega randa jalutama ja ei plaaninudki vette minna. Politsei käskis pearätti, tuunikat ja pükse kandnud naisel rätiku eemaldada või siduda see võruna juuste ümber. Keeldumise järel kirjutati talle trahv. Naise sõnul olevat möödakäijad trahvimise ajal politseile aplodeerinud ja hüüdnud: "Mine koju!"

Cannes´i linnapea David Lisnard kinnitas uudisteagentuurile AFP, et pearäti kandmine ei ole rannas keelatud. Samas ütles linnapea, et tal pole esialgu põhjust arvata, et politsei oleks naist ebaõiglaselt trahvinud. „Kui see naine usub, et teda on ebaõiglaselt trahvitud, siis ta peab trahvi vaidlustama,“ soovitas Lisnard.