Bulgaaria ajakirjandus teatas neljapäeval, et ühenduse esindajad on viimasel ajal külastanud regulaarselt Madridi, kus eksmonarh emigratsioonis elab. Nad taotlevad, et Simeon II annaks nõusoleku kandideerida nende bloki poolt riigipeaks, lubades, et parlament teeb sel juhul riigi põhiseadusse vajalikud parandused.

Vastavalt põhiseadusele võib presidendi ametikohale pretendeerida ainult inimene, kes on elanud riigis vähemalt viimased viis aastat. Demokraatlike Jõudude Liidul on parlamendi 240 kohast 137.

Ajaleht avaldas arvamust, et konservatiivne blokk soovib Simeon II presidendiks seepärast, et ta on pälvinud austuse mitte ainult bulgaarlaste hulgas, vaid ka teistes Euroopa riikides. Samal ajal on praegu siiski veel vähe neid, kes usuvad, et tsaar nõustub hakkama vabariigi juhiks.

Küsitluste kohaselt on bulgaarlaste hulgas pälvinud sama suure austuse ka riigi praegune president Petar Stojanov, kes esindab Demokraatlike Jõudude Liitu. Ent kohalike vaatlejate hinnangul on ta "ebamugav võimulolevatele funktsionäridele, kuna ta räägib avalikult nende vigadest".