Simeon kinnitas Rahvusliku Liikumise Simeon II Eest astutamisekoosolekule kogunenud 600 poliitikule ja intelligentsi esindajale, et tegu ei ole rojalistliku organisatsiooniga.

“Olgu kõigil selge — monarhia ei ole selle liikumise siht. Riigil on palju tähtsamaid prioriteete,” lausus Simeon, kes on elanud võõrsil 1946. aastast peale.

“See on rahvuslik liikumine kõigile inimestele, see ei ole rojalistlik liikumine.”

Sajad Simeoni poolehoidjad üritasid pühapäeval trügida Sofia kesklinnas asuvasse turvameestest ümberpiiratud hoonesse, kus vastne partei oma asutamiskoosolekut pidas. Kes sisse ei mahtunud, seisid väljas ja skandeerisid “Simeon, Simeon”.

Liikumise juhatusse, mille esimeheks on Simeon ise, kuuluvad tuntud näitleja, ülikooliprofessor ja valitsusvälise organisatsiooni esindaja.

Arvamusküsitlused näitavad, et rahvas on vägagi huvitatud alternatiivist valitsevatele paremtsentristlikele reformaatoritele ja opositsioonilistele sotsialistidele, kes on endised kommunistid.

Madridis äri ala tegutsenud Simeon lahkus Bulgariast koos perekonnaga üheksa-aastaselt, kui kommunistid olid rahvaküsitlusega monarhia kaotanud.