Politico on praeguseks kokku kogunud 87 naise ja mehe lood ning selle põhjal saab tuua mõned näited, millega eurostruktuurides töötavad inimesed on kokku puutunud: Euroopa Liidu tööle saamiseks eest tuleb osutada seksuaalteenuseid, noori naisi saadetakse õhtusöökidele ja baaridesse, et nende abil soodsaid poliitilisi leppeid saavutada ning ühel juhul paluti töötajal parlamendiliikmest bossile prostituute tellida.

Prantsuse saadiku Edouard Martin assistendina töötav Jeanne Ponto rääkis ajalehele Le Figarole, et korjas ise kokku vähemalt 50 ahistmislugu. Üks neist juhtus ka tema endaga: nimelt saatis poliitikanõunik talle keset ööd pilte Pontost, mis olid tehtud naise teadmata.
Ponto kuuldud, nähtud või kogetud juhtumite juhtumid ulatuvad seksistlikest märkustest otsese seksuaalse ahistamiseni. Naine rääkis Le Figarole, et paljudel juhtudel ei räägi töötajad neist ka omavahel.

Juhtumid on hakanud siiski avalikkuse ette jõudma. Sel nädalal kirjutas Briti väljaanne The Sunday Times endise Prantsuse keskkonnaministri ja praeguse roheliste eurosaadiku Yves Cochet’ga seotud intsidendist. Nimelt otsustas 71-aastanane Cochet hakata piirama ühe teise saadiku 25-aastast assistenti.
Yves Cochet

Kui noor naine Cochet’ õhtusöögikutse tagasi lükkas, saatis saadik talle järgmise sõnumi: „Ma tean, see on klišee: vana mees kutsub välja noore ilusa naise. Kuid kas sa pelgad, mida inimesed selle kohta ütlevad või hoopis värised magusast ent segadusseajavast ootusest?“

Briti väljaanne kirjutab ka ühest anonüümsest soliidses eas eurosaadikust, kes asus palju noorema töötaja ees masturbeerima. Sunday Times’iga kõnelnud allika kinnitusel on parlament tõeline ahistamise tallermaa, sest saadikud ei pea kellegi ees vastutama. Lisaks saab tööle võetud assistentidest suhteliselt kerge vaevaga lahti.

Europarlamendi president Antonio Tajani teatas Sunday Times’i artikli järel, et on šokeeritud. Lisaks ärgitas ta kõiki ohvreid esitama vastavasse komisjoni kaebus.

Praegu toimub europarlamendis arutelu seksuaalse ahistamise teemal.

Hispaania sotsist eurosaadik Iratxe García Pérez teatas oma sõnavõtus, et need, kes süüdistavad naisi vales riietuses või provotseerimises, aitavad ise ahistamise kaasa. „Kedagi ei tohi sellise probleemiga üksi jätta,“ sõnas ta plenaaristungil.