2009. aastal toetas Suurbritannia Brüsseli tegevust 5.3 miljardi naelaga, eelmisel aastal oli selleks 9.2 miljardit naela.

Brittide sõnul on aga kohalikud poliitikud Brüsseli tallaalused ja ei suuda kehtestada mingisugustki võimu. Nende jaoks on uskumatu, et sel aastal püüab Euroopa Liit oma nõudmistega panna oma käe veelgi sügavamale taskusse ning EL nõuab nüüd Suurbritannialt oma eelarve tarvis 4.9 protseti rohkem kui möödunud aastal.

Brittide sõnul on uskumatu, et ajal mil kogu Euroopa on majanduslikus languspunktis, suurendab Euroopa Liit oma nõudmisi. Kõige koomilisem on aga brittide jaoks see, et Europarlament selgitab kõrgenenud nõudmisi kui ‘antikriisi projekti’.

“Kui on kriis, kust see raha peab siis tulema?” küsiti ajalehe Daily Telegraph’is ilmunud kolumnis irooniliselt.

Kuigi Euroopa Liidu suurimad toetajad- Briti peaminister David Cameron, Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsusmaa President Nicolas Sarkozy on väljendanud oma soovi eelarvet kärpida, tundub brittidele et Brüssel vaatab nende soovidest lihtsalt mööda.

Teiseks arvavad britid, et Euroopa Liidule makstud summad on kulutatud suures osas mõttetustele ning suur osa sellest on kadunud väiksemate ja vähemvõimsate riikide korruptsiooni läbi, vihjates siis Ida-Euroopa riikidele.

Britid leiavad, et majanduslikult vähemvimsamad Euroopa Liidu liikmesriigid ei peaks elama Suurbritannia, Saksamaa ja Prantsusmaa kulul ning nende panus peaks olema suurem.