Kahe lapse isa, Manchesteri taksojuhti Henningit talutatakse õudusvideo lõpus, milles näidatakse teise Briti pantvangi David Hainesi pea mahavõtmist. Videos viidatakse, et Henning on järgmine, vahendab Daily Mail.

Seoses kasvava survega peaminister David Cameronile koostavad spetsialistid potentsiaalsete suure riskiga päästeoperatsioonide plaane. Eelkõige püütakse kindlaks teha selge inglise aktsendiga rääkiva Džihaadi Johni asupaik, sest usutakse, et kõik alles jäänud pantvangid, sealhulgas Henning, asuvad tema läheduses.

Arvatakse, et Henningit hoitakse tunnelite võrgustikus Islamiriigi kantsi Raqqa all Põhja-Süürias.

Suurbritannia sõjalised juhid on nõudnud Henningi fanaatilise vangistaja hävitamist. Teda peetakse ka Hainesi ja kahe USA pantvangi tapjaks.

Suurbritannia sõjalise panuse selge suurendamise märgina saadeti Iraaki rakettidega varustatud droonid, mis on mõeldud üksikute sihtmärkide hävitamiseks.

Surve Suurbritannia valitsusele õhurünnakute korraldamiseks Iraagis ja Süürias suurenes veelgi pärast seda, kui Austraalia peaminister Tony Abbott kiitis heaks kaheksa hävituslennuki F/A-18 Super Hornet, luurelennuki, tankurlennukite ja transpordilennukite saatmise piirkonda koos 600 sõjaväelasega.

Cameron jäi pärast Ühendkuningriigi eriolukordade komitee Cobra kohtumist ettevaatlikuks ning ütles Islamiriigi kohta, et nad ei ole moslemid, vaid koletised. „Me teeme kõik, mis on meie võimuses, et need mõrtsukad kätte saada ja tagada, et nende üle kohut mõistetaks, ükskõik kui kaua see aega võtab,“ teatas Cameron.

Laupäeva õhtul avaldatud videos pöördub Džihaadi John isiklikult Suurbritannia peaministri poole. Nuga vasakus käes ja parem käsi Hainesi õlal kuulutab ta: „See Briti mees peab maksma hinda sinu lubaduse eest, Cameron, relvastada Peshmerga (kurdide omakaitseüksused – toim.) Islamiriigi vastu.“