Esialgsetel andmetel on muudatuse vastu 68,55 protsenti valijatest, kui loetud oli 406 ringkonna hääled 440-st, vahendas BNS.

Suurbritannias enam kui 30 aasta jooksul peetud esimesel üleriiklikul referendumil päriti brittidelt, kas nad tahavad asendada senist "esimene postist mööduja süsteemi" "alternatiivse hääletamise süsteemiga", mille puhul oleks neil võimalus seada kandidaadid pingeritta oma eelistuse alusel.

Arvamusküsitlused näitasid neljapäeval, et enamik inimesi lükkaks muudatused tagasi. See on löögiks vasaktsentristlikele liberaaldemokraatidele, kes seadsid rahvahääletuse valimisseaduse reformimise üle mullu oma peamiseks tingimuseks valitsuse moodustamisel konservatiividega.

Parempoolne Konservatiivne Partei seisis alternatiivsele võimalusele vastu, mõlema koalitsioonipartneri jõuline kampaania oma seisukohtade toetuseks viis ministrite tasemel näotuste ütlemiseni.

Peamine opositsioonierakond Tööpartei oli teema suhtes lõhestunud.

Võimuliidu ministrite vahelised tülid peaksid teoreetiliselt raskendama kabineti toimimist, kuid vähe on neid, kes usuvad koalitsiooni lagunemist.

"Ma arvan, et nad vajavad endiselt üksteist ja püüavad selle toimima panna," ütles Lõuna-Inglismaa Sussexi ülikooli politoloogiaprofessor Tim Bale. "Õhustik on muutunud, kuid mitte parlamendiaritmeetika."

Enamik arvamusküsitlusi seab mullu parlamendivalimised kaotanud leiboristid esikohale, liberaaldemokraatide toetus on sisuliselt kokku kukkunud.

Referendum leidis aset neljapäeval, mil mitmel pool Inglismaal peeti kohalikke valimisi. Samuti valisid rahvusassambleesid ehk kohalikke parlamente Šotimaa, Põhja-Iirimaa ja Wales.