4000 inimese intervjueerimise põhjal valminud uuringust selgub, et Läti vastajad näevad Venemaad "unelmate maana" (ingl dreamland) ja suudaksid endid kujutleda sinna elama kolimas.

Läti ja Eesti muulased leiavad üldiselt, et Venemaa seostub positiivse tulevikuga ja lääne väärtuste omaksvõtmine pole võrdselt hea mõte. Leedu muulased on rohkem läänemeelsed.

Leedu poolakad eelistaksid elada välisriikidest Ühendkuningriigis, aga (populaarsuse järjekorras) ka Poolas, Norras või Rootsisi. Tööalaseid võimalusi hinnatakse parimateks Saksamaal, Ühendkuningriigis ja Norras.

Leedu poolakatest peavad Venemaal elamist ihaldusväärseks kõigest 2,2% vastanutest ja tööle läheks sinna meeleldi vaid 0,3%.

Enamik vastanutest kõigis kolmes Balti riigis peavad sõda Venemaaga ebatõenäoliseks. Seda, et NATO tuleks sõja korral appi, usuvad rohkem Leedu vastajad, Läti ja Eesti vastajad on palju skeptilisemad.

Eesti ja Läti venelased usuvad ka vähem koostöösse Ühendkuningriigi ja Euroopa Liiduga, rohkem aga koostöösse Venemaaga.

Eestit puudutavad uuringud viis läbi Turu-uuringute AS, mille esindajad vestlesid 1466 Eesti alalise elanikuga vanuses vähemalt 16 aastat. Neist 706 olid siin elavad venelased. Uuring toimus 2017. a mai keskpaigast juuli keskpaigani.