Leht teatas viitega inimestele, kes on kursis peaminister Tony Blairi poolt Iraagi sõja põhjenduseks toodud luureandmeid käsitleva lord Butleri raportiga, et väite tõestuseks esitatud luureandmed olid ebapiisavad ning Iraagist kogutud andmed puudulikud.

FT lisas, et Butleri raport, mis avaldatakse 14. juulil, seab kahtluse alla ka 45 minuti väite allika usaldusväärsuse ja informatsiooni hankimise teed.

Blair viis Suurbritannia möödunud aastal rahva enamuse tahte vastaselt Iraagi sõtta kurikuulsaks saanud toimiku põhjal, milles väideti, et Iraagil on massihävitusrelvavarud ja Saddam on võimeline mõned neist relvadest 45 minuti jooksul käiku laskma.

Massihävitusrelvi ei ole Iraagist seni leitud ja 45 minuti väide on alusetuks osutunud.

Blair palus endiselt tsiviilteenistujal lord Butleril läbi viia juurdlus Iraagi luureandmete asjus, kuna lord Huttoni varasem juurdlus pesi valitsusele selles küsimuses paljude arvates ebaõiglaselt süüst puhtaks.

Nädalavahetusel kirjutas Briti meedia, et valitsuse luurekomitee juht John Scarlett ja luureteenistuse MI6 juhataja Richard Dearlove saavad raportis kõvasti sarjata, sest lasid toimikusse eksitava info.