Kampaania eesmärgiks on vähendada huligaansuste hulka, alaealiste alkoholitarbimist ja ühiskonnas sobimatut käitumist, vahendab ETV24 Reutersi uudist.

Briti valitsus on projekti tarbeks eraldanud neli miljonit naela, mille eest kavatsetakse lisaks lapsehoidjate palkamisele avaldada näpunäidete kogumik perekondadele.

“Lapsevanem olla on raske ja suurem osa meist peavad lihtsalt asja kallale asuma ja seda tegema. Aga on perekondi, kes ei tule sellega toime. See on fakt,” kirjutas Blair ajalehes The Sun avaldatud artiklis.

Blair tõrjus ka kriitikat, et lapsehoidjate palkamine on liigne sekkumine valitsuse poolt. “Väide “lapsehoidjate riigist” on täielik jama. Keegi ei räägi sekkumisest normaalsesse perekonnaellu. Aga elu pole normaalne, kui sul on 12-aastane igal õhtul väljas, joob ja põhjustab tänavatel pahandusi ja vanemad isegi ei tea või ei hooli sellest,” arvas Blair.

Siseminister John Reid ütles, et vanemaid, kelle lapsed põhjustavad probleeme ja kes ei lähe vabatahtlikult kasvatuskoolitusele, võidakse sundida seda tegema kohtu korraldusega.