Teisipäevasel kohtuistungil arutatakse taotlust avaliku huvi immuunsuse (PII) sertifikaadi saamiseks. Oodatakse, et salastamisele on vastu Litvinenko lese advokaadid ja meediaorganisatsioonid. Sertifikaat väljastatakse tavaliselt riikliku julgeoleku kaalutlustel, vahendab BBC News.

Varasemal eelistungil ütles Litvinenko lese advokaat, et mees oli Suurbritannia välisluureteenistuse MI6 palgaline agent ning väitis, et Litvinenko surma uurimine tähendaks ühtlasi tema ja salateenistuse suhte uurimist.

Koronerina tegutsev kohtunik Sir Robert Owen ütles, et uurib seda, mis on teada ähvardustest Litvinenko tappa ning seda, kas Vene riik on tema surma eest vastutav.

Owen nõustus Vene riigiprokuratuuri esindava grupi osalemisega ühe osapoolena surma põhjuste uurimise protsessil.

Uurimiseelse õigusliku ülevaate järgi töötas Litvinenko enne oma surma koos Hispaania spioonidega MI6 heaks.

Paljastati ka Briti valitsuse dokumendid, milles väidetakse, et 43-aastase Litvinenko tapmise taga oli Vene riik. Moskva eitab igasugust süüd Litvinenko surmas.

Litvinenko surma põhjuste uurimise protsess peaks algama 1. mail.

Litvinenko suri 2006. aasta novembris pärast isotoobi poloonium-210 manustamist väidetavalt kohtumisel endiste KGB kontaktide Andrei Lugovoi ja Dmitri Kovtuniga Londoni kesklinnas asuvas Millennium Hotelis. Venemaa on keeldunud Lugovoid Suurbritanniale ülekuulamiseks välja andmast.

Suurbritannia siseministeeriumi esindaja Neil Garnham ütles, et ei kinnita ega lükka ümber Litvinenko Briti luure palgal olemist.