Enne seda oli Trump nimetanud Briti suursaadikut USA-s Sir Kim Darrochit „väga lolliks meheks” seoses lekkinud e-kirjadega, milles saadik nimetas Trumpi administratsiooni saamatuks. Suurbritannia peaministrit Theresa Mayd kritiseeris Trump Brexiti asjus, öeldes, et May ignoreeris tema nõuannet ja läks „oma rumalt teed”, vahendab BBC News.

„Sõbrad räägivad ausalt, nii et ma teen seda: need kommentaarid on lugupidamatud ja valed meie peaministri ja minu maa vastu,” kirjutas Hunt Twitteris.

Hunt, kes loodab saada Briti konservatiivide uueks juhiks, lisas, et hoiab Darrochit ametis kuni tema plaanilise ametist lahkumiseni jõulude ajal.

Trump oli varem Twitteris kirjutanud: „See tobe suursaadik, kelle Ühendkuningriik Ühendriikidele kaela määris, ei ole keegi, kellest me vaimustatud oleksime, väga loll mees. Ta peaks rääkima oma maale ja peaminister Mayle nende läbikukkunud Brexiti-läbirääkimistest, mitte olema endast väljas minu kriitika pärast selle kohta, kui halvasti seda aeti. Ma ütlesin Theresa Mayle, kuidas seda kokkulepet teha, aga ta läks oma rumalat teed mööda – ei suutnud sellega hakkama saada. Katastroof! Ma ei tunne seda suursaadikut, aga mulle on öeldud, et ta on ülespuhutud lollpea. Öelge talle, et USA-l on parim majandus ja sõjavägi kogu maailmas, kaugelt...”