Koolid ja lasteaiad osalevad programmides, kuna Suurbritannias hakkab lähiajal kehtima uus homode kaitseks tehtud seadus, mis kohustab õppeasutusi tegelema positiivsete hoiakute kujundamisega seksuaalvähemustesse, teatab Daily Mail.

Programmid näevad ette “tutvustada” lastele homosuhteid ning veenda lapsi, et tegu on igati normaalsete partnerlustega. Programmi koostajate meelest on vaja lastele näidata, et homoseksualism on osa igapäevasest elust, sel moel väheneb ka ühiskonnas homofoobia.

Muu hulgas on programmi jaoks välja antud muinasjuturaamatud, kus peategelased on homod. Nii räägib üks muinasjutt printsist, kes lükkab tagasi kolme printsessi lähenemiskatsed ja armub hoopis ühe printsessi venda. Muinasjutu pealkiri on “Kuningas ja kuningas.” Teises raamatus on peategelasel aga kaks ema — emme Loula ja emme Neenee. Kolmas raamat kannab pealkirja “Tango kolmele”, selles on juttu kahes isasest pingviinist Royst ja Silost, kes armuvad koos kolmandasse meespingviini, moodustades kolmese isaste armupundi.

Uus seadus on tekitanud mitmetes erakoolides — eriti religioosse kallakuga koolides — kartuse, et neid võib kohtusse kaevata ja karistada, kui nad keelduvad homopropagandat tegevaid raamatuid oma õppeprogrammi võtmast.

Kokku on programmiga liitunud juba 14 kooli Inglismaal. Programmi algatajate meelest on raamatute mõju juba näha ning lapsed on hakanud paremini mõistma diskrimineerimise teemat.

Programmi kriitikute hinnangul kasutavad homoõiguslased lapsi katsejänestena sotsiaalsete eksperimentide läbiviimiseks ning suruvad lastele peale oma seisukohti nende vanemate tahet arvestamata.