Itaalia ja Briti meditsiinieksperdid uurivad võimalikku seost koroonaviiruse pandeemia ja raske põletikulise haiguse vahel väikelastel, kes saabuvad haiglasse kõrge palaviku ja paisunud arteritega, vahendab Guardian.

Põhja-Itaalia arstid on teatanud erakordselt suurest alla üheksa-aastaste laste arvust, kellel näib olevat Aasias enam esineva Kawasaki haiguse raske vorm.

„On mõningaid surnud lapsi, kellel ei olnud kaasnevaid haigusi. See on uus haigus, mis meie arvates võib olla põhjustatud koroonaviirusest ja Covid-19-st. Me ei ole sada protsenti kindlad, sest mõned inimesed, kes selle said, polnud positiivset proovi andnud, nii et me teeme nüüd palju uuringuid, aga see on miski, mille üle me mures oleme,” ütles Hancock.

Seni on arvatud, et lapsed on uue koroonaviiruse kõige ohtlikumatele tüsistustele palju vähem vastuvõtlikud kui nende vanemad ja eriti vanavanemad, aga Suurbritannias, Hispaanias ja Itaalias märgatud salapärane põletikuline haigus võib nõuda selle arvamuse ümberhindamist.

„See on haruldane, kuigi see on väga oluline nende laste jaoks, kes selle saavad, juhtumite arv on väike,” ütles Hancock.

Täpset numbrit surmajuhtumite kohta ta ei andnud.

Kawasaki haigust, mille põhjus on teadmata, seostatakse palaviku, nahalööbe, lümfisõlmede paistetuse ja rasketel juhtudel südamearterite põletikuga.