Lüürilises postituses kirjeldati valimispäeva „pidulikku õhkkonda”, unustades lisamata opositsiooniparteide puudumise ja seaduse, mis sunnib iga kodanikku hääletama, vahendab The Times.

„Kevad tundub olevat saabunud Pyongyangi,” kirjutab Hughes blogis välisministeeriumi kodulehel. „Kogu linnas oli väga pidulik õhkkond. Paljud inimesed jalutasid valimisjaoskondadesse või sealt tagasi ning läksid parkidesse piknikule või lonkisid niisama ringi.”

„Kesklinna valimisjaoskondade juures mängis elav muusika ning inimesed tantsisid ja laulsid, et lõbustada sabades seisvaid valijaid, kes ootasid kannatlikult oma järjekorda, valimaks esindaja riigi ühekojalisse parlamenti. Jooke ja suupisteid müüvad putkad olid rahva hulgas väga populaarsed ja kõigil tundus olevat hea olla.”

Hughes jätkab kohe järgmisel päeval avaldatud valimistulemustega: „Valimistest osavõtuks teatati 99 protsenti ja kõik kandidaadid, sealhulgas Kim Jong Il, said valituks 100-protsendilise heakskiiduga.”

Hughes märkis heameelega soojemat ilma, mis pani „koolilapsed sinistes vormides ja punaste kaelarättidega mööda tänavaid marssima, kandes punaseid loosungeid ja lippe juhi toetuseks”. „Lapsed laulsid laule ja hõikasid loosungeid, jalutades rõõmsalt käsikäes või marssides pühalikult mööda,” kirjutab Hughes.