Ajaleht Guardian kirjutab, et Scotland Yardi terrorismivastase üksuse töötajad oletavad, et terroriakte kavandas Al-Qaida haru, kuhu kuulub kaheksa inimest, keda juhtis keegi Mr Big. Praeguseks on kinni peetud viis inimest.

Reedel, 29. juunil hoiti ära kahe lõhkeseadeldiseks muudetud auto plahvatus Londoni südalinnas. Autodest leiti bensiinikanistrid ja naelad, mis plahvatuse korral oleksid võinud tuua kaasa arvukaid ohvreid.

Järgmisel päeval toimus Glasgow lennujaamas järjekordse terroriakti katse. Lennujaama terminali sõitis põlev maastur Jeep Cherokee. Auto juht ja kaassõitja arreteeriti. Varsti peeti kinni maanteel M6 sõitnud 26-aastane noormees ja 27 aastane tüdruk. Viies kahtlusalune arreteeriti Liverpoole’is.

Kõikide arreteeritute kohta on teada, et tegemist on Lähis-Idast (Iraagist, Liibanonist ja Jordaaniast) väljarännanud inimestega.

Kaks arreteeritut töötasid arstidena. Üks arstidest, kes on pärit Jordaaniast, elas koos naise ja lapsega Straffordshire krahvkonnas Newcastleunder-Lyme’is, kus ta ka kohalikus haiglas töötas. Uurijad peavad teda üheks võtmeisikuks terroriaktide korraldamisel.

The Times kirjutab, et rünnakuid plaaninud rühmitus koosnes nähtavasti nö uustulnukatest, keda varem ei teatud ning seetõttu ei olnud Scotland Yardil nende kohta ka mingit operatiivinfot.