Londoni politsei teatas, et peavad Madeleine`i elusolekut endiselt võimaluseks ning on seetõttu peale tõendite uurimist võtnud uurimise alla 38 uut "huvipakkuvat isikut", vahendab BBC.

Nimelt hakkas Scotland Yard juhtumit üle vaatama 2011. aastal ning operatsiooni juht inspektor Andy Redwood ütles, et see ülevaade tõi päevavalgele uusi tõendeid ja tunnistajaid ning andis politseile alust uuteks teooriateks.

Senini on 37-liikmeline meeskond juba läbi vaadanud kaks kolmandikku 30 500 dokumendist, mille Portugali ning Briti politsei ja eradetektiivid on asja kohta kogunud.

"Usume jätkuvalt, et Madeleine võib elus olla," sõnas Redwood. "See on positiivne samm Madeleine'i otsingutes, et tõendite mõtestamine on võimaldanud meil ülevaatuse asemel taas uurimist alustada,"lisas mees.

Politsei huviorbiidis on praegu pärast tõendite läbivaatamist 38 inimest, kellest 12 on Suurbritannia kodanikud ning ülejäänud pärinevad viiest muust Euroopa riigist. 

Kõik 12 Briti kodanikku oli politsei teatel arvatavasti Madeleine'i kadumise ajal Portugalis. Uurijate sõnul peavad nad lähiajal nende kahtlusaluste käest veel infot saama ja tõendeid koguma ning koheselt ei kavatseta kedagi vahi alla võtta.

Politsei sõnul ei ole kahtlusaluste seas ei Madeleine`i vanemaid, vanemate tuttavaid ega ka teisi perega seotuid inimesi.

Kuigi uurimine Portugalis on kinnine, siis on britid palunud lasta mõned enda uurijad kohapeal asjadega kursis hoida.

Madeleine'i vanemad, Gerry ja Kate McCann ütlesid samuti, et uurimise algatamine on nende arvates suur samm edasi.

Madeleine McCann jäi kadunuks 2007. aasta mais, kui oli koos oma perega puhkamas Portugalis Algarves. Kadumise ajal oli tüdruk umbes 4-aastane.