Blackburni esindajana Briti parlamenti valitud Straw avaldas arvamust pärast seda, kui kahele Aasia päritolu mehele, kes vägistasid Derbys ühe tüdruku, määrati tingimisi karistused, kirjutab The Guardian.

Straw' sõnul on mõnedes riigi piirkondades olemas eriline probleem Pakistani päritolu meestega, kes sihivad haavatavaid noori valgeid tüdrukuid.

Nottinghami kroonikohus mõistis 28-aastase Mohammed Liaqati ja 27-aastase Abid Saddique süüdi muude kuritegude hulgas ka vägistamises. Kohtunik väitis aga, et ei usu, et kuritegu oli rassistliku iseloomuga ning ohvri ja süüdlaste rassiline erinevus oli juhus.

“Pakistanlased, tehkem selgeks, pole ainukesed inimesed, kes sooritavad seksuaalkuritegusid, ja vanglate seksuaalkurjategijate osakonnad on täis valgeid seaduserikkujaid,” ütles Straw BBC õhtuses uudistesaates. “Aga on olemas eriline probleem, mis puudutab Pakistani päritolu mehi, kelle ohvrid on haavatavad noored valged tüdrukud.”

“Me peame panema Pakistani kogukonna mõtlema palju selgemalt, miks see kõik juhtub, ja olema avatum rääkimisel probleemidest, mis viivad selleni, et suur hulk Pakistani päritolu mehi arvavad, et on okei valgeid tüdrukuid nii kohelda,” ütles Straw.

Straw' sõnul on probleem selles, et testosteroonist pakatavad Pakistani noormehed püüavad saada mingit väljundit, kuid Pakistani päritolu tüdrukud on kättesaamatud ja meestel on kohustus abielluda Pakistanis elavate tüdrukutega.

Moslemiorganisatsiooni Ramadhan Foundation tegevjuht Mohammed Shafiq mõistis kuriteod hukka ja kutsus üles asja ilma eelarvamusteta arutama. “Mitte ükski kogukond või usund ei kiida neid õelaid kuritegusid heaks, ja väita, et see on kuidagi selle kogukonna vili, on sügavalt solvav.”