"Asepeaminister (Nick Clegg) ja mina otsustasime, et juhtunu põhjani jõudmiseks on õige ja kohane viia läbi täielik avalik juurdlus," ütles Cameron ajakirjanikele BNS-i vahendusel. "Juurdlust peab juhtima kohtunik, et ei tekiks kahtlust selle täielikus sõltumatuses ja kõik saaks tehtud korralikult."

Peaministri sõnul tuleb leida vastus küsimustele, miks esimene politseijuurdlus nii totaalselt läbi kukkus, mis õigupoolest News of the Worldis toimub ja mis toimub teistes ajalehtedes.

Läbi viiakse ka teine juurdlus, mis peab välja selgitama, kuidas tuleks Suurbritannia pressi tulevikus reguleerida.

Meediamagnaat Rupert Murdochi News International teatas neljapäeval, et paneb kinni häkkimisskandaali keskmes oleva kõmulehe News of the World.

Tabloidi Euroopa-operatsioonide juht James Murdoch ütlest, et 168 aastat tegutsenud lehe viimane number ilmub pühapäeval.

News of the Worldi süüdistatakse erinevate õnnetuste ohvrite telefonidesse häkkimises ja sõnumite lugemises. Kannatanute hulgas on nii 2005. aasta 7. juuli Londoni terrorirünnakute ohvrite omaksed, röövitud koolitüdruku perekonnaliikmed, arvukalt kuulsusi, kuningliku perekonna liikmeid ja poliitikuid.

Politsei käsutuses on 4000 nime, kes võisid olla News of the Worldi sihtmärgiks.

Briti ajakirjanike liit mõistis News of the Worldi sulgemise otsuse hukka ja nõudis selle asemel väljaande endise peatoimetaja Rebekah Brooksi vastutusele võtmist.

Ajakirjanikud märkisid, et enamik kuritegelikke pealtkuulamisi leidis aset Brooksi ametiajal, kuid nüüd on naine Murdochi korporatsiooni News Internationali tegevjuht ja tundub pääsevat karistuseta.