Kokku hääletas peaministri algatuse vastu 293 alamkoja liiget. Vaja oleks olnud kahekolmandikulist enamust, vahendab BBC News.

Varem oli opositsioon teatanud, et ei toeta valimiste korraldamist 15. oktooobril, nõudes kõigepealt kokkuleppeta Brexiti blokeeriva seaduse rakendamist.

Parlamendi töö peatati ametlikult kohaliku aja järgi täna kell 2 öösel ja see algab taas 14. oktoobril.

Johnsonit tabas veel üks kaotus, kui parlamendiliikmed toetasid üleskutset avalikustada valitsuse suhtlus seoses parlamendi töö peatamisega ja plaanid kokkuleppeta Brexiti puhuks.

Johnsonit hoiatati, et kui ta eirab kokkuleppeta Brexiti välistavat seadust, võib ta olla silmitsi kohtuasjaga.

Ilma hääletuseta kiitis parlament heaks opositsiooniliste leiboristide juhi Jeremy Corbyni ettepaneku, milles nõutakse, et valitsus jääks kindlaks õigusriigile.

Uue seaduse järgi, mis sai eile kuningliku heakskiidu, on peaminister kohustatud taotlema Brexiti edasilükkamist 2020. aasta 31. oktoobrini, kui parlament ei kiida 19. oktoobriks heaks kokkulepet või kokkuleppeta lahkumist.

Johnson ütles, et valitsus kasutab aega, kui parlamendi töö on peatatud, püüdes Euroopa Liiduga kokkulepet saavutada, valmistudes samas kokkuleppeta lahkuma.

„Ükskõik kui palju vahendeid see parlament välja mõtleb minu käte sidumiseks, püüdlen ma kokkuleppe saavutamise poole riiklikes huvides,” ütles Johnson. „See valitsus ei lükka Brexitit enam edasi.”