Eelnõu vajab ka ülemkoja toetust. Seda, kas ajapikendust saadakse, otsustab aga Euroopa Liit, vahendab BBC News.

Ajapikenduse küsimise poolt hääletas 313 ja selle vastu 312 alamkoja liiget.

Leiboristide endise tööministri Yvette Cooperi eelnõu sunniks peaminister Theresa Mayd paluma Euroopa Liidult artikkel 50 protsessile ajapikendust kauemaks kui 12. aprill ning annaks parlamendile volituse otsustada ajapikenduse pikkuse üle.

Valitsus teatas hääletusele reageerides, et eelnõu paneb tõsised piirangud valitsuse võimele ajapikenduse üle läbi rääkida.

Lordide koda peaks eelnõud arutama täna.

May ja opositsiooniliste leiboristide juht Jeremy Corbyn leppisid eile kokku „tööprogrammi” ning läbirääkimised valitsuse läbirääkijate ja leiboristide vahel peaksid jätkuma täna.

Valitsuse esindaja ütles eile, et mõlemad pooled näitasid üles paindlikkust ja tahet teha ebakindlusele lõpp.

Corbyn ütles, et kohtumine oli kasulik, aga lahendusteni ei jõutud, ning peaministri seisukohtades ei toimunud nii suurt muutust, kui tema ootas.

May tahab Corbyniga kokku leppida poliitikas, mille üle hääletada enne 10. aprilli, kui Euroopa Liit peab Brexiti-teemalise erakorralise tippkohtumise.

Corbyn on sattumas oma erakonnas surve alla kõrgetasemeliste kolleegide poolt, kes tahavad, et igasuguse kokkuleppe tingimus oleks uus referendum.

Varivälisminister Emily Thornberry ütles, et kinnitusreferendumi mittetoetamine oleks viimasel parteikongressil kokku lepitud poliitika rikkumine.