Michelle Palmer ja Vince Acors (pildil) palusid kohtunikult kiiret otsust, mis lubaks neil Suurbritanniasse naasta. Kohtunik Hamad Abdul Jawad jättis aga taotluse rahuldamata ja määras 9. septembriks uue kohtuistungi, kus kuulatakse ära paarikese arreteerinud politseiniku tunnistus, vahendab FOX News.

36-aastane Palmer ja 34-aastane Acors vahistati 5. juuli varastel hommikutundidel pärast hotellis peetud pidu. Neid süüdistatakse abieluvälises seksis, avalikus kohas sündsusetus käitumises ja avalikus kohas joobes olemises.

Õigusekspertide sõnul võib paarikest süüdimõistmise puhul oodata kuni kaheaastane vangistus. Kohtuasi tekitas Dubais palju meediakära ja teisipäevasel istungil käskis kohtunik ajakirjanikel kohtusaalist lahkuda.

Paarikese advokaadi Hassan Matteri sõnul tõestab pärast vahistamist Palmerile tehtud meditsiiniline läbivaatus, et ta ei seksinud, kuigi üksikasjadesse Matter ei laskunud. Samuti pidas ta ebaoluliseks ühe tunnistaja ütlusi, kes väitis, et nägi paarikest seksimas, sest tunnistaja oli kaugel ja oli öö.

Ühe Dubai kirjastusfirma töötaja Palmer ütles kohtule, et tema ja Dubaisse turistina saabunud Acors embasid ja suudlesid teineteist, kuid ei seksinud.

Avalik kiindumuse ülesnäitamine, nagu puudutamine, suudlemine või embamine on Dubais ebaseaduslik ja paarikesed, kes seda teevad, eriti kui nad pole abielus, võidakse ebasündsa käitumise eest vahistada.

Mõni päev pärast Briti paarikese arreteerimist juulis teatas Dubai politsei, et on arreteerinud 79 inimest, kellest enamus olid turistid, paljaste rindadega päevitamise, alastioleku ja muude ebasündsate tegude eest.