Leiboristid, liberaaldemokraadid, Šoti Rahvuspartei (SNP) ja Walesi iseseisvusmeelne erakond Plaid Cymru teatasid, et hääletavad esmaspäevasel hääletusel ennetähtaegsete valimiste üle kas vastu või jäävad erapooletuks, vahendab BBC News.

SNP esindaja Ian Blackford ütles, et nad tahavad kindlustada, et Ühendkuningriik ei „lenda välja” kokkuleppeta Brexitiga. „Me peame hoidma survet Johnsonile,” ütles Blackford BBC-le.

Opositsioonierakondade läbirääkimisi võõrustas täna Londonis leiboristide juht Jeremy Corbyn.

Plaid Cymru fraktsiooni juht Liz Saville Roberts ütles, et on olemas võimalus Borisi maha võtmiseks ja seda tuleb kasutada.

Liberaaldemokraatide kõneisik ütles, et fraktsioon oli üksmeelel, et ei lasta Johnsonil kergelt pääseda.

„Liberaaldemokraatide seisukoht on praegu, et me ei hääleta üldvalimiste poolt, kuni meil on EL-iga ajapikendus kokku lepitud. Ma arvan, et teised on sellega nõus. Fraktsioonina hääletame me esmaspäeval vastu või jääme erapooletuks.”

Johnson, kes tahab parlamendivalimisi 15. oktoobril, ütles, et on nõutu opositsiooni otsuse üle valimiste eest minema joosta.

„Kõik, mida ma näen, on see, et Corbyn ja SNP on mestis, et püüda meid EL-i luku taha panna, kui on aeg see asi ära teha,” ütles Johnson. „See on kõige sensatsioonilisem paradoks – mitte kunagi ajaloos ei ole opositsioonierakonnale antud võimalust valimisteks ja see on selle tagasi lükanud.”