Gloucestershire'ist pärit Sandiford kinnitab, et talle seati lõks ja ta sunniti narkootikume Tai pealinnast Bangkokist Balile vedama, vahendab BBC News.

Prokuratuur nõudis Sandifordile 15-aastast vanglakaristust, kuid kohtunike sõnul kergendavaid asjaolusid ei olnud ja süüalune ei paistnud oma tegevuse tagajärgedest hoolivat. Kohtunike hinnangul kahjustas Sandiford Bali mainet turismisihtkohana ning nõrgendas valitsuse narkootikumidevastast programmi.

Sandifordi süüdistati narkootikumide vedamise võrgustikus osalemises. Sellesse kuulus väiudetavalt veel kolm britti.

Eelmisel aastal mõisteti narkootikumide omamise eest neljaks aastaks vangi Paul Beales ning kuriteost teatamata jätmise eest üheks aastaks vangi Rachel Dougall.

Narkootikumide omamise kohtuprotsess Julian Ponderi üle, kes usutakse olevat Dougalli partner, on käimas. Väidetavalt võttis ta Sandifordilt vastu kokaiini.

Briti inimõigusteorganisatsioon Reprieve väidab, et narkovedajad kasutasid ära Sandifordi haavatavust ja tegid ähvardusi tema laste aadressil. Sandifordi advokaadi sõnul oli naine kurjategijate vastu kaitsetu vaimse tervise probleemide tõttu.

Kirjalikus avalduses vabandas Sandiford Indoneesia Vabariigi ja Indoneesia rahva ees ja lisas: „Ma poleks kunagi millestki sellisest osa võtnud, aga mu laste elud olid ohus ja ma tundsin, et pean neid kaitsma.“

„Me saame kinnitada, et Suurbritannia kodanikku ootab Indoneesias surmanuhtlus. Me oleme jätkuvalt tihedas kontaktis selle kodanikuga ja jätkame konsulaarabi andmist. Ühendkuningriik on jätkuvalt igasugustel tingimustel surmanuhtluse vastu,“ öeldi Briti välisministeeriumi avalduses.