Nimelt pole Blair talle abikaasa ega lähisugulane, islamiusk keelab aga füüsilise kontakti võõra mehe ja naise vahel, teatab Brussels Journal.

Politseiülem astus naisest suuremat kära tegemata mööda, kuid algatas hiljem uurimise vahejuhtumi ja selle tagajärgede kohta.

Vahejuhtum tuletab meelde kolme kuu tagust lugu, mil teine moslemiusku Londoni naispolitseinik keeldus usulistele põhjustele viidates patrullimast Iisraeli saatkonna juures.

Naise keeldumine politseiülemaga kätelda tekitab küsimuse, kuidas ta saab täita oma ametikohuseid, kui ta keeldub igasugusest füüsilisest kontaktist meestega, kellega ta pole sugulane.

Naine, kelle nime pole avaldatud, kandis tseremoonial moslemivormi. Politsei esindaja kinnitas, et usust sõltumata nõutakse talt oma töö tegemist korralikult.

Mitmed Briti moslemiorganisatsioonid on juba asunud naist ägedalt õigustama. Islami inimõiguste komisjoni esimees Massoud Shadjareh kinnitas, et naised peavadki vältima igasugust füüsilist kontakti meestega. Shadjarehi sõnul ei tekita see probleemi, kui teised on mõistvad tema usuliste kohustuste suhtes. Lisaks olevat naine lubanud pidada töökohustusi tähtsamaks oma usukohustest.

Shadjareh ütles, et käe surumine ei tohiks kujuneda ametis püsimise mõõdupuuks. Samas pole selge, kuidas peaks naine tulevikus toime tulema näiteks vahistamisega.