2020. aastaks langeb pühapäevasel missal osalevate katoliiklaste arv 679 000 inimeseni, samas kui reedel mošeedes palvetavate moslemite arv tõuseb 683 000 inimeseni, kirjutab Briti ajaleht The Telegraph.

Moslemite arv ületab selleks ajaks ka anglikaani kirikus pühapäevasel jumalateenistusel käijate arvu. Anglikaani kiriku esindaja toob küll välja, et üha rohkem nende kiriku liikmeid käib kirikus teistel nädalapäevadel.

Kui senine asjade käik ei muutu, on selle sajandi keskpaigaks Suurbritannias rohkem aktiivseid moslemeid kui aktiivseid kristlasi.

Kasvavaid pingeid tekitavad vaidlused selle üle, kui suurel määral peaksid islami seadused olema tunnustatud, ja et mõnedes Suurbritannia osades on tekkinud alasid, kus mitte-moslemitel pole soovitav viibida.

Cantebury peapiiskop dr Rowan Williams on pälvinud kriitikat oma avalduse eest, et mõnede šariaadi seaduste juurutamine Briti ühiskonnas on „vältimatu”.

Rochesteri piiskop Michael Nazir-Ali sai tapmisähvardusi pärast seda kui oli kritiseerinud mõnede piirkondade muutumist selliseks, kus vaid islamiäärmuslus teeb inimesest vastuvõetava.