Rahvuslik statistikabüroo ONS analüüsis enam kui 2000 inimese vastuseid peaminister David Cameroni initsiatiivil korraldatud küsitlusele rahva heaolu mõõtmiseks, teatab Daily Telegraph.

Tulemustest on näha, et tööturvalisus, isiklik tervis ja suhted perekonnaliikmetega olid enamiku inimeste peamised mured ning neid nimetas üheksa kümnest vastanust.

Õnneliku elu osis oli ka vanemate teadmine, et nende laste tulevik on kindlustatud. Abielupaaride jaoks on tähtis, et nende lastel on hea elu ja kena elukoht. Lisaks sellele peeti tähtsaks ühiskondlikke vabadusi ning vaimseid ja religioosseid uskumusi.

Vastanud asetasid töö omamise sama tähtsale kohale kui kõrge palga.

Mõttekoja Civitas sotsiaalpoliitika analüütik Anastasia de Waal ütles, et töökoha olemasolu on inimeste identiteeditunde ja heaolu jaoks keskse tähtsusega.

„See on tähtis iga eluaspekti jaoks – et oleks motivatsiooni hommikul üles tõusta, enesehinnangule ja rollimudeliks olemisele laste jaoks. Sissetulek on sellega võrreldes peaaegu teisejärguline,” ütles de Waal. „Inimeste elu laguneb laiali, kui neil ei ole töökohta. Nad on palju tõenäolisemalt masendunud, kui nad ei tööta, ning tööpuuduse ja perekondade lagunemise ning terviseprobleemide vahel on tugev seos.”