Kohus lükkas tagasi kaebuse koomas oleva Denby Collinsi perekonnalt, kelle hinnangul kasutas majaomanik „B“ (täisnime kohtudokumentides ei avaldata -toim) liigset jõudu, kui Collins tema koju Gillinghamis 2013. aasta detsembrikuu ühel ööl sisse murdis. Kui politsei sündmuskohale jõudis, lamas Collins teadvuseta põrandal.

Ainult „äärmiselt ebaproportsionaalse“ jõu ja „jõu kasutamine kättemaksuks“ on Euroopa inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsioon kohaselt ebaseaduslik. Collinsi perekonna meelest on see aga vastuolus Euroopa Inimõiguste konventsiooni artikliga 2, mis garanteerib õiguse elule.

Suurbritannia kõrgeima kohtu kohtunikud aga otsustasid, et majaomanikul on õigus kasutada sissetungija vastu sellist jõudu, mida majaomanik peab proportsionaalseks. Samas lisati kohtuotsustes, et see otsus ei ole majaomanike jaoks carte blanche kasutada igas olukorras sissetungija vastu potentsiaalselt surmavat jõudu.

Collinsi esindaja väljendas kohtuotsuse suhtes oma pettumust. Briti justiitsministeerium aga tervitas seda, kuna see tõestab, et „Suurbritannia 2013. aasta kuriteo- ja kohtuakt on inimõigusseadustega kooskõlas“.