Uuringus kinnitatakse, et “ei eksisteeri tõestust, mis viitaks, et see fenomen oleks vaenulik või mingit sorti kontrolli all”. Raporti autorite kinnitusel on UFO-de puhul tegemist füüsiliste jõududega, teatab BBC.

400-leheküljelist uuringut kirjutati neli aastat ja algselt oli see range saladuskatte all.

Aga kui puudub tõestus väikeste roheliste mehikeste ja lendavate taldrikute kohta, kuidas siis on nii paljud inimesed neid väidetavalt näinud?

Raportis kinnitatakse, et kõik see on tingitud ilmastikunähtustest. “Meteoorid ja nende teada-tuntud toime ning võimalik, et mõned vähem teada mõjutajad on süüdi tundmatutes fenomenides,” tõdeb raport.

Briti kaitseministeeriumi ametnike hinnangul on kõik seletatav “füüsiliste, elektriliste ja magnetiliste fenomenidega atmosfääris, mesosfääris ja ionosfääris. Nähtused ilmuvad teatud piisavalt ebatavaliste tingimuste koosmõjul, et enamik inimesi peaks neid unikaalseks, väidab raport.

Inimesi, kes väidavad, et on olnud kosmoseolenditega “lähikontaktis” pannakse meditsiinilisse kategooriasse. “Plasmaga seotud väljade lähedus võib mõjutada sõidukit või isikut ebasoodsalt,” öeldakse delikaatselt. “Sedasorti kohalikud väljad on meditsiiniliselt tõestatult mõjutanud ajutiselt inimeste oimusagaraid. Tulemuseks on see, et vaatlejal tekib tugev, kuid peamiselt väär ettekujutus oma kogemusest, mida ta siis hiljem kirjeldab.”

Mõned UFO-jälgijad on aga veendunud, et valitsused on kogu aeg teadnud UFO-de olemasolust, kuid alati seda maha salanud. Põhiliselt seetõttu, et nad ei soovi tunnistada, nagu oleks olemas midagi väljaspool nende kontrolli.