Peaminister peab vastama parlamendiliikmete küsimustele oma sidemete kohta meediaga, eriti selle kohta, miks ta palkas oma nõunikuks kõmulehe News of the World endise toimetaja Andy Coulsoni, teatab Sky News.

Cameron, kes katkestas kriisi tõttu reisi Aafrikasse ja naasis teisipäeva õhtul Londonisse, avaldab tõenäoliselt häkkimisskandaali uurimise üksikasju alamkojas tehtavas avalduses ja vastab seejärel parlamendiliikmete küsimustele.

Ilmselt tuleb peaministril vastata küsimustele News of the Worldi endise asepeatoimetaja Neil Wallise kohta, kes eelmisel nädalal arreteeriti. Selgus, et Wallis oli mitteametlikult nõustanud Coulsonit, kui viimane oli peaministri kommunikatsioonijuht.

Lisaks sellele rääkisid kaks kõrget politseiametnikku parlamendikomiteele, et Cameroni personaliülem Ed Llewellyn oli palunud eelmisel aastal Downing Streeti briifingul, et Scotland Yard häkkimisteemat üles ei tõstaks.

Londoni politsei asejuht John Yates, kes astus tagasi esmaspäeval, ütles parlamendi siseasjade komiteele, et tema arvates tahtis Llewellyn vältida Cameroni kompromiteerimist.